Web-design, Tehnica sau Arta ?

 
Posted by Adrian Turcitu in Realizare Site Web

     Termenul de design defineste crearea unui concept sau plan pentru construirea unui obiect sau sistem, astfel notiunea de desing se gaseste cu precadre in domeniile tehnice si este foarte rar folosit in arta.

Odata cu evolutia tehnologica designul a intrat in era digitala si odata cu aceasta a aparut o noua ramura a designului numita web-design.

     Web-designul  este partea a designului care se ocupa cu realizarea de situri web incepand cu concepera structurii si interfetei grafice pana la transforamarea acestuia intr-o entitate functionala care serveste un scop. Astfel putem spune ca web-designul are doua componente distincte, una functionala care serveste un scop bine determinat dictat de client si o parte estetica.

Pentru ca un site sa fie de calitate trebuie sa existe un echilibru intre parte estetica si parte functionala a sitului.  Vrem sa cream un site cu caracteristici unice care incanta din punct de vedere estetic insa cea mai inalta prioritate trebuie sa fie indeplinirea nevoilor clientului.

Detaliile dezvoltarii, gazduirii si intretinerii unui site sau aplicatie pot fi considerate aspecte tehnice iar partea conceptuala poate fi considerata un aspect artistic care necesita imaginatie si creativitatea pentru a combina sau crea anumite elemente care fac acel site o creatie unica.

     Cum definim un design bun?

Exista doua puncte de vedere prin care putem defini un site ca fiind bun sau rau. Unul dintre ele este aspectul functional al sitului, care se refera la usurinta in folosire, eficienta si prezentarea efectiva a informatiilor. Al doilea punct de vedere este perspectiva estetica care se refera la valoarea artistica si atractia vizuala a designului. Pentru un site de calitate trebuie maximizate ambele aspecte.

Ca o regule generala in realizarea unui web-site trebuie tinut minte ca utilizatorii sunt incantati de design , dar sunt atrasi de continut. Intr-un mod mai usor de inteles asta se traduce ca: designul este elementul care ii face pe utilizatori sa intre pe site la o prima vedere si continutul este cel care ii face sa ramana pe situl respectiv sau sa continue sa il viziteze.

Din perspectiva noastra ca un site sa fie buna ar trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  1. Desing atractiv
  2. Continut de calitate
  3. Identitate – sa reprezite cat mai bine posibil compania, produsul sau serviciul care se doreste a fi promovat.
  4. Incarcare rapida
  5. Intuitiv
  6. Functionalitate

In concluzie putem spune cu certitudine, din punctul nostru de vedere, ca web-designul implica atat tehnica cat si arta in egala masura si amadoua conlucreaza petru a face un site cu adevarat bun.

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.